Uutiset

-

Kaksi ammattilaista tukemaan E2 Tutkimuksen etenemistä

Uutiset

E2 Tutkimuksen joukkoon on liittynyt kevään aikana kaksi ammattilaista. Myynnin ja asiakkuuksien johtajana aloitti arvo- ja mielipidetutkimuksen konkari, YTT Juho Rahkonen sekä talous- ja hallintokoordinattorina pitkän henkilöstöhallinnon uran tehnyt, tradenomi Jenni Mäkinen. Rahkonen ja Mäkinen tukevat vankalla kokemuksellaan E2 Tutkimuksen kasvua entistä vahvemmaksi toimijaksi suomalaisen tutkimuksen kentällä.

Myynnin ja asiakkuuksien johtajana työskentelevä Juho Rahkonen on koulutukseltaan yhteiskuntatieteiden tohtori. Ennen E2 Tutkimukselle siirtymistään hän työskenteli Taloustutkimus Oy:ssä tutkimuspäällikkönä sekä markkina- ja mielipidetutkijana. Rahkosella on laaja-alainen kokemus kuluttajien arvoja, asenteita sekä mielipiteitä koskevien tutkimusten toteuttamisesta.

Rahkosen ydinosaamiseen kuuluvat yritysten ja elinkeinoelämän palveleminen. Hänen tavoitteenaan on tulkita ja ymmärtää tulevaisuuden toimintaympäristöjä sekä kehittää palvelukonsepteja, joiden avulla E2 Tutkimuksen monitieteistä osaamista voidaan tuotteistaa entistä paremmin.

”Minua innostaa erityisesti se, että E2 Tutkimuksessa pääsen hyödyntämään ammattitaitoani täysimääräisesti ja tarkastelemaan yhteiskuntaa laajemmasta perspektiivistä kuin aikaisemmin. Tärkeä osa työtäni on tunnistaa yritysten ja organisaatioiden kanssa tiedontarpeita, joihin vastaamme pätevällä, monitieteisellä joukollamme.”

Talous- ja hallintokoordinaattorina työskentelevä Jenni Mäkinen on koulutukseltaan tradenomi. Mäkisellä on parin vuosikymmenen kokemus talous- ja henkilöstöhallinnon tehtävistä pankkialalta sekä pk-yrityksistä.

Hän suorittaa parhaillaan töiden ohella tradenomin ylempää ammattikorkeakoulututkintoa pääaineenaan liiketoimintaosaaminen. Liiketoimintaosaamisessa Mäkistä kiinnostaa erityisesti organisaation toiminnan kokonaisvaltainen ymmärrys sekä mahdollisuus monipuolisen osaamisen laajentamiseen.

"E2 Tutkimuksen henkilöstön määrä on kaksinkertaistunut kahden vuoden aikana. Kasvava organisaatio tarvitsee taakseen vankkaa talous- ja henkilöstöhallinnon osaamista. Vaikka hallinnolliset kysymykset ovat minulle erityisen tuttuja ja langat pysyvät käsissä, E2 Tutkimuksessa on tilaa myös uuden oppimiselle.”

Kevein askelin kohti kesää

Jenni Mäkinen ja Juho Rahkonen ovat nopeasti päässeet osaksi monitieteistä työyhteisöä. Ennen vilkasta syksyä, E2 Tutkimuksen tekijät suuntaavat ajatukset alkavaan kesään.

“Kohti kesää lähden iloisin ja energisin mielin. Suomen kesässä parasta on luonto, ihmisten hyväntuulisuus ja kiireettömyys sekä omalla kotiterassilla nautitut aamupalat”, pohtii Mäkinen.

Rahkonen summaa kesän olevan oivaa aikaa rakkaalle harrastukselle.

”Minusta kesässä parasta ovat kesäyöt. Harrastan luontokuvausta, ja parhaat kuvat otetaan yleensä juuri ennen auringonnousua, jolloin valo on kauneimmillaan ja eläimet liikkeellä. Älkää ihmetelkö, jos olen joskus aamulla hieman krapulaisen oloinen. Se johtuu ihan vain valvomisesta.”