Blogit

-

Millainen oli E2 Tutkimuksen vuosi 2023, millä otteella jatkamme?

Blogi

Tässä blogissa on napakka kuvaus E2 Tutkimuksen vuodesta 2023 ja ajatuksia uuteen vuoteen.   

E2 Tutkimus on jatkanut työtään monitieteisenä riippumattomana tutkimuslaitoksena. Henkilöstöä on nyt vajaa 20, liikevaihto on kasvanut liki 1,5 miljoonaan euroon, ja eteneminen on tehty velkaantumatta.  

Olemme järjestäneet työt kahden organisaation alle: yhdistyksessä ovat yleishyödylliset tutkimushankkeet ja osakeyhtiössä tilaustutkimukset ja selvitykset asiakkaille. Vuoden aikana olemme kehittäneet tuotteitamme erityisesti yritysasiakkaita ajatellen. Evaluointitutkimukset, toimialakohtaiset selvitykset osaamistarpeista ja yhteiskunta-analyysit ovat esimerkkejä töistämme.  

Teemamme nousevat tästä ajasta. Olemme tutkineet mm. ihmisten voimavaroja ja tulevaisuudennäkymiä sekä keinoja lisätä kansainvälistä työvoimaa ja diversiteettiä työelämään. Myös nuorten osallisuutta ja sukupolvien yhteistyötä käsittelevä tutkimuksemme jatkuu.  

Miten meillä menee? Katsaus suomalaisten mielenmaisemaan on vakiinnuttamassa paikkansa jokasyksyisenä tilannekuvana Suomesta. Ihmisten ajattelun ja yhteiskunnan monipuolinen tuntemus on vahvuutemme.  

E2 Tutkimuksen menestys nojaa kolmeen tekijään: henkilöstön ammattitaitoon ja yhteishenkeen, haluumme palvella tutkimustiedolla päätöksentekoa ja julkista keskustelua sekä yhteistyökumppaneihimme. Rahoittavia hankekumppaneita ja maksavia asiakkaita meillä on vuosittain yli 60. Mukana on järjestöjä, säätiöitä, yrityksiä, kaupunkeja ja ministeriöitä.  

Joulun alla on aika linjata tulevaa vuotta. Tähän saakka olen lähtenyt siitä, että haemme kasvua ja uutta tilaa palveluillemme. Vuoteen 2024 katson hieman toisin. Talouden suhdanne, julkisen talouden näkymät ja kokemukset viime vuosilta lisäävät varovaisuutta: kasvutavoitteiden ja uusien rekrytointien sijaan rauhoitumme kehittämään nykyistä toimintaamme kestävästi ja kannattavasti. Perusasiamme ovat kunnossa ja työt sujuvat erittäin hyvin, siksi nyt on oiva hetki ajattelulle, hienosäädölle ja seuraavien valintojen valmistelulle.     

Onnistumisemme perustuu jatkossakin siihen, että olemme luotettavia, relevantteja ja vaikuttavia. Disinformaation ja kriisien aikana työskentelemme tiedon ja kestävän yhteiskunnan puolella. Tästä on innostavaa jatkaa. 

Kiitän vuodesta kaikkia ystäviämme. Rauhaisaa joulua ja hyvää uutta vuotta.  

Karina 
 

Sinua saattaisi kiinnostaa