Blogit

-

Ovia Eurooppaan -tiedotusaineisto valmis

Blogi

Millaista on opiskelu eri EU-maiden korkeakouluissa? Miten oma kotikulmasi voisi hyötyä EU:n osarahoittamasta maaseudun Leader-ohjelmasta? Kuinka paljon asiantuntijoita Suomi lähettää EU:n siviilikriisinhallintaoperaatioihin?

Maaseudun Sivistysliiton ja e2 ajatuspajan valmistamat videot antavat vastauksia näihin ja moniin muihin kysymyksiin. Ulkoministeriön Eurooppa-tiedotuksen tukemissa videoissa kerrotaan, miten Euroopan unioni tulee lähelle tavallisen suomalaisen arkea.

Videoilla puhuvat omien alojensa asiantuntijat: EU-maissa opiskelevat ja opiskelleet nuoret Sofia Karttunen ja Vilma Leminen, Leader-ohjelman asiamies Heli Walls, ulkoministeriön yksikönpäällikkö Mikko Kinnunen ja siviilikriisinhallintatöitä tekevä vanhempi konstaapeli Outi Lappalainen. Puheissa kuuluu kokemuksen ääni.

Käytännönläheisyys antaa hyvän pohjan EU-ympäristössä toimimiseen. Videoilla mm. opiskelija kiittelee helppoa sopeutumista ulkomailla opiskeluun. Leader-asiantuntija puolestaan kertoo, kuinka Suomen Leader-ryhmät ovat olleet suosittuja yhteistyökumppaneita muiden maiden ryhmille. Konstaapeli mainitsee suomalaisen poliisikoulutuksen hyväksi pohjaksi siviilikriisinhallintatyöhön osallistumiselle.

Mikä saa suomalaiset kiinnostumaan ja osallistumaan EU:n avaamiin mahdollisuuksiin? Syitä on varmasti monia. Opiskelijoille on tarjolla uusia oppiaineita, Leader-työ merkitsee sekä uutta toimintatapaa että rahaa maaseudun kehittämiseen ja siviilikriisinhallinta lisää myös omaa kansallista turvallisuuttamme.

Katso itse! Videot löytyvät MSL:n verkko-opistosta.

Sinua saattaisi kiinnostaa