Tiedotteet

-

Mittava rahoitus Suomen Akatemialta ruokajärjestelmätutkimukselle - e2 mukana hankkeessa

Tiedotteet

e2 Tutkimus iloitsee rahoituksesta uudelle kolmivuotiselle hankkeelle, jossa tutkitaan siirtymää kohti kestävää, hiilineutraalia ja terveellistä ruokajärjestelmää. Suomen Akatemian Strategisen tutkimuksen neuvosto päätti kesäkuussa 2019 rahoittaa SYKEn johtamaan konsortiota, jossa mukana ovat myös e2 Tutkimus, Jyväskylän yliopisto, LUKE, Bernin yliopisto ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitos.

Ruokajärjestelmän saatteleminen kestäväksi vaikuttaa yhteiskunnan eri osissa, mutta muutoksen vaikutuksista eri toimijoihin ei ole tarpeeksi tietoa. JUST-FOOD Reilu Ruokamurros -monitieteinen tutkimushanke määrittelee oikeudenmukaista siirtymää ja kehittää sille kriteerejä yhdessä maidontuottajien, kahden ruokapalvelutuottajan sekä yhteisömaatalouden toimijoiden kanssa. Lisäksi se tarkastelee soijantuotannon kipukohtia Brasiliassa.

e2 Tutkimus on vastuussa erityisesti hankkeen yhteiskunnallisesta vuorovaikutuksesta ja viestinnästä. Hanke osallistaa laajan sidosryhmäjoukon yhteistyöhön määrittelemään tarvittavia politiikkatoimia, jotta ruokamurroksesta saadaan kaikille reilu.

Hankkeen koko nimi: Reilu ruokamurros - Eriarvoisuuksien tunnistaminen ja ratkaiseminen matkalla kestävään, terveelliseen ja ilmastoneutraaliin ruokajärjestelmään (JUST-FOOD)

Seuraa somessa @justfood_stn

Lisätietoja kaisa.karttunen@e2.fi, anni.savikurki@e2.fi, minna.kaljonen@ymparisto.fi