Tiedotteet

-

Tutkimus viiden kieliryhmän kiinnittymisestä Suomeen julkistetaan ma 30.9. klo 11

Tiedotteet

Ollako vai eikö olla? Tutkimus viiden kieliryhmän kiinnittymisestä Suomeen julkistetaan ma 30.9. klo 11 eduskunnan Pikkuparlamentin Kansalaisinfossa, Arkadiankatu 3, Helsinki.

Raportissa tarkastellaan venäjän-, viron-, somalin-, arabian- ja englanninkielisten asenteita, identiteettejä ja kiinnittymistä Suomeen. Tutkimuksen ovat tehneet erikoistutkija VTT Pasi Saukkonen Helsingin kaupungilta sekä tutkijat VTT Ville Pitkänen ja VTT Jussi Westinen e2 Tutkimuksesta.

Suomen Kulttuurirahasto, e2 Tutkimus, oikeusministeriö sekä Helsingin, Espoon ja Vantaan kaupungit ovat vastanneet yhdessä hankkeen suunnittelusta ja rahoituksesta. Työ on jatkoa vuonna 2018 toteutetulle Suomalaisten identiteetit -tutkimukselle, josta vastasivat Kulttuurirahasto ja e2 Tutkimus.

Nyt julkistettavan tutkimuksen tulokset perustuvat 1 527 henkilön vastauksiin. Aineisto on kerätty käyntihaastatteluin 4.10.2018–31.3.2019.

Julkistamistilaisuudessa tuloksista keskustelevat kansanedustaja Hanna Sarkkinen, Ylen ulkomaantoimituksen päällikkö Krista Taubert, Vantaan kaupunginjohtaja Ritva Viljanen sekä projektityöntekijä Amina Mohamed Suomi-Somalia seurasta ja koulutus- ja kotoutussuunnittelija Järvi Lipasti Tuglas-seurasta.

Ilmoittautumiset julkistamistilaisuuteen 25.9. mennessä: e2@e2.fi