Uutiset

-

e2 Tutkimuksessa uusia nimityksiä: Tohtorit Kaisa Karttunen ja Jenni Simonen ohjelmajohtajiksi

Uutiset

MMT Kaisa Karttunen ja VTT Jenni Simonen on nimitetty ohjelmajohtajiksi e2 Tutkimukseen.

Kaisa Karttunen on aiemmin työskennellyt muun muassa kansainvälisissä asiantuntijatehtävissä YK:n elintarvike- ja maatalousjärjestö FAO:n ja ulkoministeriön palveluksessa sekä itsenäisenä konsulttina. Vuodesta 2017 hän on ollut tutkijana e2 Tutkimuksessa.

Karttunen johtaa hankkeiden ja asiantuntijatöiden toteutusta Ruoka ja ympäristö -tutkimusohjelmassa.

Ruoka- ja ilmastokeskusteluun liittyy monimutkaisia asioita ja vaikeita käsitteitä. Niitä on avattava, jotta ongelmiin löydetään kestäviä ja reiluja ratkaisuja. Haluamme tuottaa tietoa päättäjille ja julkiseen keskusteluun, jotta kokonaisuuksien ymmärtäminen vahvistuu ja päätöksiä pystytään tekemään”, sanoo Karttunen.

Jenni Simonen siirtyy ohjelmajohtajaksi e2 Tutkimuksen tutkijan paikalta. Aiemmin hän on työskennellyt pitkään erikoistutkijana THL:ssa. Simonen johtaa Ilmiöt, ihminen ja yhteiskunta -tutkimusohjelmaa ja toimii esihenkilönä tutkijoille.

e2 Tutkimuksen tavoitteena on olla entistä painavampi yhteiskunnallisten ilmiöiden selittäjä. Monitieteinen tieto auttaa ymmärtämään, mitä yhteiskunnassa tapahtuu ja mihin asioihin on syytä havahtua. Olen innostunut uudesta tehtävästä ja työstä kumppaneidemme kanssa”, kertoo Simonen.

e2 Tutkimus on monitieteinen yleishyödyllinen tutkimuslaitos, joka palvelee tiedolla ministeriöitä, kuntia, poliittista päätöksentekoa, yrityksiä, järjestöjä, säätiöitä ja mediaa. Vuonna 2021 ohjelmassa on toiminnan määrätietoinen kehittäminen ja loikka eteenpäin.

e2 Tutkimuksen johtajana jatkaa YTT Karina Jutila. Tutkimusjohtajana aloittaa tammikuun alussa VTT Mari K. Niemi.

Hallituksen puheenjohtaja on Risto Murto ja varapuheenjohtaja Anna Herlin.

Lisätietoa:

Kaisa Karttunen

ohjelmajohtaja, MMT

040 7018 129

kaisa.karttunen@e2.fi

Jenni Simonen

ohjelmajohtaja, VTT

050 3465 021

jenni.simonen@e2.fi

Sinua saattaisi kiinnostaa