Uutiset

-

Kaksi harjoittelijaa mukana vahvistamassa E2 Tutkimuksen tiimiä

Uutiset

E2 Tutkimuksessa on kevään 2023 aikana aloittanut kaksi uutta korkeakouluharjoittelijaa. Iisa Antola ja Mariam Colley avustavat seuraavien kuukausien aikana pääasiassa hallinon ja viestinnän tehtävissä.

Iisa Antola on loppuvaiheen opiskelija Tampereen yliopiston englanninkielisellä kansanterveystieteiden tutkintolinjalla (Masters in Public and Global Health). Hänellä on aikaisempi tutkinto Glasgow’n yliopistosta, josta hän valmistui vuonna 2021 biologian ja ravitsemustieteen kandidaatiksi (BSc Human biology and nutrition).

Tieteeseen painottuvan taustansa ansiosta Antolaa kiinnostaa monitieteinen tutkimus ja sen hyödyntäminen yhteiskunnan ymmärtämisessä, minkä vuoksi avoin harjoittelupaikka E2 Tutkimuksen hallinnon tiimissä kiinnitti hänen huomionsa.

Olen viihtynyt E2 Tutkimuksessa todella hyvin. Työyhteisö on ottanut minut lämpimästi vastaan, ja olen heti alusta alkaen päässyt mukaan moniin mielenkiintoisiin projekteihin”, Antola sanoo.

Vaikka olen vasta harjoittelun alkuvaiheessa, olen oppinut jo hurjan paljon uusia asioita, jotka tulevat varmasti olemaan hyödyllisiä niin harjoittelun aikana kuin tulevaisuudessakin. Odotan innolla, että pääsen näkemään, mitä kaikkea loppuharjoitteluni vielä sisältää.

Huhtikuun puolivälissä harjoittelunsa aloittanut Mariam Colley on puolestaan loppuvaiheen journalismin opiskelija Haaga-Helia Ammattikorkeakoulussa. Hän työstää opinnäytetyötä maahanmuuttajataustaisten toimittajien valmistavasta koulutuksesta.

E2 Tutkimuksen harjoittelijaksi hän päätyi osin sattuman kautta.

Juttelin opettajan kanssa ja kerroin hänelle etsiväni työharjoittelupaikkaa. Hän kannusti minua lähestymään rohkeasti E2 Tutkimusta, jonka kanssa Haaga-Helia teki yhteistyötä Science Night LIVE -tapahtuman tiimoilta. Tutkimusviestintä kiinnosti minua, joten olin yhteydessä johtaja Mari K. Niemeen. Pari päivää Science Night LIVE:n jälkeen sovin Marin kanssa harjoittelun aloittamisesta.

Colley työskentelee E2 Tutkimuksessa syyskuun puoliväliin asti. Hän on kiinnostunut erityisesti kansainvälisyyteen liittyvistä aiheista. Hän muun muassa avustaa E2 Tutkimuksen hankkeiden viestinnässä ja on mukana kehittämässä verkkosivuja yhdessä muun tiimin kanssa.

E2 Tutkimuksessa työskentelee ihmisiä hyvinkin erilaisista koulutustaustoista ja se on mielestäni todella hienoa. Journalistina tämä on minulle erinomainen tilaisuus verkostoitua ja oppia yhteiskunnallisesti merkittävän tahon toiminnasta lähietäisyydeltä”, Colley kertoo.

E2 Tutkimuksen kehityspäällikkö Aino Heikkilä on tyytyväinen siihen, että E2 Tutkimus on osoittautunut kiinnostavaksi harjoittelupaikaksi eri tieteenalojen opiskelijoille.

Iisa ja Mariam ovat tuoneet työyhteisöömme positiivisen energian lisäksi tuoretta ajattelua ja osaamista”, Heikkilä sanoo.

Työelämä on yhdessä oppimista ja on ollut hienoa seurata, kuinka molemmat ovat ottaneet paikkansa osana E2 Tutkimuksen joukkoa.”