Uutiset

-

Mari K. Niemi tutkimusjohtajaksi e2 Tutkimukseen: e2 Tutkimus rakentaa itsestään yhä painavamman yhteiskunnan ilmiöiden selittäjän

Uutiset

Dosentti, VTT Mari K. Niemi on kutsuttu tutkimusjohtajaksi e2 Tutkimukseen. Hän aloittaa tehtävässään vuoden alussa 1.1.2021.

Dosentti, VTT Mari K. Niemi on kutsuttu tutkimusjohtajaksi e2 Tutkimukseen. Hän aloittaa tehtävässään vuoden alussa 1.1.2021.

Mari K. Niemen tehtävänä e2 Tutkimuksessa on tutkimushankkeiden ja kumppanuuksien rakentaminen Suomessa ja ulkomailla. Hän tulee työskentelemään johtaja, YTT Karina Jutilan työparina.

Viime vuodet Niemi on työskennellyt Vaasan yliopiston InnoLabin johtajana. Vuonna 2015 hänet valittiin Vuoden Tieteentekijäksi.

Mari tuo mukanaan erinomaiset yhteiskuntasuhteet, kansainvälistä kokemusta ja näkemystä tutkimusorganisaation rakentamisesta. Mari inspiroi ihmisiä ympärillään. Hän on kovan luokan ammattilainen, joka saa asioita aikaan. Yhdessä viemme e2 Tutkimuksen seuraavalle tasolle. Se tarkoittaa uusia työtapoja, selkeitä tuotteita, viestintää ja kiinnostavia kumppaneita”, kertoo Karina Jutila.

Yhteistyöni e2 Tutkimuksen kanssa on tiivistynyt parin viime vuoden aikana ja havahduimme yhdessä siihen, että tutkimus voi palvella yhteiskuntaa entistä paremmin. Nyt lähdemme toteuttamaan ideoita ja rakentamaan uutta. Olen erittäin motivoitunut liittymään tiimiin, jossa yhdistyvät asiantuntemus, työn ilo, rakentava ote ja monipuoliset verkostot”, sanoo Mari K. Niemi.

Vuonna 2021 e2 Tutkimus haluaa olla entistä painavampi yhteiskunnallisten ilmiöiden selittäjä, joka tarjoaa selkeää monitieteistä tietoa päätösten tueksi ja julkiseen keskusteluun.

Tavoitteena on laajentaa kumppaniverkostoa kotimaassa ja kansainvälisesti. Mari K. Niemi työskentelee sekä Suomessa että Isossa-Britanniassa.

e2 Tutkimus on monitieteinen yleishyödyllinen tutkimuslaitos, joka palvelee tiedolla kuntia, ministeriöitä, poliittista päätöksentekoa, yrityksiä, järjestöjä, säätiöitä ja mediaa.

e2 Tutkimuksen hallituksen puheenjohtaja on Risto Murto ja varapuheenjohtaja Anna Herlin.

Lisätietoa:

Karina Jutila, johtaja, YTT, +358 50 5515 361

karina.jutila@e2.fi

Mari K. Niemi, tutkimusjohtaja, VTT, +44 7737161944

mari.k.niemi@e2.fi

Sinua saattaisi kiinnostaa