Uutiset

-

Risto Murto jatkaa puheenjohtajana: Antti Palola ja Tiina Silvasti aloittavat E2 Tutkimuksen hallituksessa

Uutiset

Toimitusjohtaja Risto Murto jatkaa E2 Tutkimuksen hallituksen puheenjohtajana. Hallituksen uusiksi jäseniksi on valittu STTK:n puheenjohtaja Antti Palola ja professori Tiina Silvasti Jyväskylän yliopistosta. Hallituksessa jatkavat varatuomari Hannu Kallio, puheenjohtaja Juha Marttila ja kehitysjohtaja Anna Herlin, joka on hallituksen varapuheenjohtaja.

Henkilövalinnat tehtiin Edistysmielisen tutkimuksen yhdistyksen vuosikokouksessa 19. huhtikuuta 2021. Yhdistys ylläpitää E2 Tutkimusta.

Pandemiavuosi on lisännyt monitieteisen tiedon tarvetta. E2 Tutkimus on tuottanut selkeitä analyysejä ja ottanut paikkansa tutkimuslaitosten joukossa. Jatkamme toiminnan aktiivista kehittämistä, sanoo Risto Murto. 

Muutosten keskellä tarvitaan tutkimustietoa, kokonaisuuksien ymmärtämistä ja yhteistyötä yli sektorirajojen. E2 Tutkimuksessa tämä osataan. On innostavaa päästä mukaan, kertoo Antti Palola.

Teemme Jyväskylän yliopistossa yhteistyötä E2 Tutkimuksen kanssa Suomen Akatemian rahoittamassa Just Food –hankkeessa. Monialainen yhteistyö lisää tutkimuksen yhteiskunnallista vaikuttavuutta. E2 Tutkimuksen hallitus on kiinnostava näköalapaikka, sanoo Tiina Silvasti.

E2 Tutkimus on monitieteinen, riippumaton, yleishyödyllinen tutkimuslaitos. Sen työtä rahoittavat säätiöt, etu- ja ammattijärjestöt, kunnat, ministeriöt ja yritykset sekä Suomen Akatemia/STN. Hankekumppaneita on tällä hetkellä kolmisenkymmentä. Liikevaihto on noin 900.000 euroa. 

E2 Tutkimuksen tavoitteena on olla entistä painavampi yhteiskunnallisten ilmiöiden selittäjä, joka tarjoaa selkeää monitieteistä tietoa päätösten tueksi ja julkiseen keskusteluun.

Lisätietoa:

Risto Murto, puh. 010 244 3119

Karina Jutila, puh. 050 5515 361