Uutiset

-

VTT Rolle Alho vanhemmaksi tutkijaksi E2 Tutkimukseen

Uutiset

Valtiotieteiden tohtori Rolle Alho on nimitetty vanhemmaksi tutkijaksi E2 Tutkimukseen. Alho on laaja-alainen työelämän tutkija, jonka erikoisalueisiin kuuluvat työmarkkinat ja työelämä, kansainväliset muuttoliikkeet sekä ulkomaiseen työvoimaan liittyvät kysymykset.   

Koulutukseltaan Rolle Alho on valtiotieteiden tohtori (Turun yliopisto, 2015). Hänen väitöskirjansa käsitteli työmarkkinajärjestöjen suhtautumista maahanmuuttoon. Alholla on myös sosiologian maisterintutkinto Isosta-Britanniasta (London School of Economics, 2003). Aiemmin Alho on työskennellyt tutkijana Helsingin, Jyväskylän ja Turun yliopistoissa (2005–2020). Ennen siirtymistään E2 Tutkimukseen hän oli erikoistutkija Teollisuusliiton tutkimusyksikössä.

E2 Tutkimuksessa Alho työskentelee vastuututkijana Tulevaisuuden Suomen tekijät -tutkimushankkeessa, jossa etsitään ratkaisuja työntekijäpulaan ja työelämän polarisaatioon.

”On motivoivaa päästä tekemään töitä E2 Tutkimuksen monitieteisessä joukossa ja yhdessä osaavien hankekumppaneiden kanssa. Erittäin ajankohtainen tutkimusteema ja työn ratkaisukeskeisyys innostavat”, sanoo vanhempi tutkija Rolle Alho.

“Tulevaisuuden Suomen tekijät -tutkimushankkeessa tarkastellaan työelämää kokonaisvaltaisesti eri näkökulmista ja etsitään ratkaisuja työelämän akuutteihin ongelmiin. Rolle on kokenut tutkija ja hänellä on monipuolista osaamista hankkeen teemoista. On hienoa saada hänet mukaan tiimiin", kertoo hankkeen johtaja, tutkimuspäällikkö Ville Pitkänen E2 Tutkimuksesta.

”E2 Tutkimus palvelee tiedolla eri sektoreiden päättäjiä ja julkista keskustelua. Toivotan Rollen lämpimästi tervetulleeksi. Hän vahvistaa työelämään ja muuttoliikkeisiin liittyvää osaamistamme ja alan verkostojamme”, sanoo E2 Tutkimuksen johtaja Karina Jutila.

E2 Tutkimus on monitieteinen riippumaton tutkimuslaitos, joka palvelee tiedolla kuntia, ministeriöitä, yrityksiä, järjestöjä, säätiöitä, poliittista päätöksentekoa ja mediaa. E2 Tutkimuksen hallituksen puheenjohtaja on Risto Murto ja varapuheenjohtaja Anna Herlin.


Lisätietoa:
Ville Pitkänen, Tutkimuspäällikkö, +358 40 7770 869  
ville.pitkanen@e2.fi

Karina Jutila, Johtaja, +358 50 5515 361 
karina.jutila@e2.fi 

Sinua saattaisi kiinnostaa