-
Mari K. Niemi

Mari K. Niemi

Johtaja (uudet tutkimusavaukset, kansainvälistyminen, sidosryhmäsuhteet), dosentti, valtiotieteiden tohtori

Suomen kansainvälistyminen, osaaminen ja osaajapula, tutkimusviestintä ja sidosryhmäyhteistyö

+44 773 7161 944 mari.k.niemi@e2.fi
  • Yhteiskuntaa ja päätöksentekoa palvelevien tutkimushankkeiden kehittäminen, tutkimusrahoitus
  • Suomen ja työelämän kansainvälistyminen, osaaminen ja osaajapula
  • Tiede- ja tutkimusviestintä, tutkimuksen vaikuttavuus

Mari K. Niemi vastaa E2 Tutkimuksen kansainvälistymisestä sekä kehittää uusia yhteiskuntaa ja päätöksentekoa palvelevia tutkimushankkeita. Hänen työkenttäänsä kuuluvat myös tutkimusrahoituksen hankkiminen, tiedeviestintä, yhteiskunnallinen vuorovaikutus ja sidosryhmäyhteistyö.

Marilla K. Niemellä on noin kahden vuosikymmenen pituinen kokemus tutkimustyöstä niin Suomesta kuin ulkomailta vierailevana tutkijana. Hän on johtanut useita politiikkaan, mediaan ja tiedeviestintään sekä kansainvälistymiseen liittyviä tutkimushankkeita.

Ennen siirtymistään E2 Tutkimukseen Mari K. Niemi työskenteli kolmen vuoden ajan Vaasan yliopiston InnoLabin ensimmäisenä johtajana, ja oli myös yliopiston johtoryhmän jäsen.

Tieteentekijöiden liitto palkitsi Mari K. Niemen hänen ansioistaan aktiivisena tiedeviestijänä ja yhteiskunnallisena keskustelijana vuonna 2015 Vuoden tieteentekijänä.

Sytyn yhdessä kehittämisestä, innovatiivisten hankkeiden rakentamisesta ja ongelmanratkaisusta. Kumppanuudet ja vuorovaikutus tiedon käyttäjien kanssa ovat työni ytimessä. Sosiaalisesti ja ympäristöllisesti kestävä yhteiskunta rakentuu yhteistyössä.

Twitter: @MariKNiemi
LinkedIn: Mari K. Niemi

Takaisin listaukseen