-
Ville Pitkänen

Ville Pitkänen

Vanhempi tutkija, dosentti, valtiotieteiden tohtori

Asenne- ja arvotutkimukset, identiteetit, tiedeviestintä, mediatutkimus, poliittinen viestintä, kampanjointi, vaalit

+358 40 7770 869 ville.pitkanen@e2.fi
  • Tutkimushankkeiden suunnittelu, rahoitushaut
  • Hankkeiden toteutus ja johtaminen
  • Tilaustutkimukset
  • Tiedeviestintä ja mediasuhteet
  • Asiantuntijapalvelut (alustukset, kirjoitukset, haastattelut)

Ville Pitkänen on vanhempi tutkija E2 Tutkimuksessa. Hänellä on laaja-alainen kokemus hankkeiden johtamisesta, tutkimustyöstä monitieteisissä tutkimusryhmissä ja työstä eri alojen vaikuttajien kanssa laajoissa konsortiohankkeissa.

Viime vuosina Pitkänen on ollut suunnittelemassa ja toteuttamassa useita suomalaisten arvoihin ja asenteisiin liittyviä tutkimuksia. Pitkäsellä on vankka kokemus määrällisten kyselytutkimusten suunnittelusta ja toteuttamisesta, mutta lisäksi hän on hyödyntänyt monipuolisesti laadullisia tutkimusmenetelmiä.

Pitkänen on akateemiselta taustaltaan poliittisen historian ja politiikan tutkija. Ennen siirtymistään E2 Tutkimukseen hän työskenteli Turun yliopiston Eduskuntatutkimuksen keskuksessa. Hän on tullut tutuksi aktiivisena kommentaattorina.

Yhteydet omaan alma materiin ovat edelleen tiiviit: Pitkänen on Turun suomalaisen yliopistoseuran hallituksen puheenjohtaja sekä Turun yliopiston yhteiskuntatieteellisen tiedekunnan valtuuskunnan jäsen.

Yhteiskunnan muutosvauhti on kova. Suomalaisten pulssilla pysyminen on yhä tärkeämpää, ja haluan omalta osaltani olla lisäämässä ymmärrystä muutoksista. E2 Tutkimuksessa pääsen toteuttamaan tätä innostavassa työympäristössä motivoituneiden kollegoiden kanssa.

Takaisin listaukseen