Blogit

-

Kesälomatunnelmia

Blogi

Porin SuomiAreenalle päättyivät tänä vuonna E2 Tutkimuksen kevätkauden työt. Olimme siellä sekä esiintymässä että tapaamassa yhteistyökumppaneita ja rakentamassa uusia tuttavuuksia. Porin arvo on eri alojen tietoiskuissa ja paneelien rakentavassa tyylissä, mutta myös hymyissä, halauksissa ja spontaaneissa keskusteluhetkissä. Somen räiskintä ei yllä Antinkadulle tai vehreän sisäpihan lavalle. 

Porista ajelin lomamaisemiin Kalajoelle. Samalla oli aikaa miettiä E2 Tutkimuksen kevättä. Olemme tehneet sitä, mitä osaamme: tutkimuksia, selvityksiä, alustuksia, tiedolla sparrausta ja viestintää. Entistä enemmän mukana on ollut asiakastöitä, jotka eivät näy julkisuudessa. Onnistumisia ja pitkäkestoista menestystä hakevat ymmärtävät, että luotettava, monitieteinen tieto on välttämätön investointi.  

Ison osan työajastamme ovat nielaisseet rahoitusten hankinta ja myynti – se ei ole helppoa normaalioloissa, eikä se ole sitä nyt, kun julkisen talouden kiristykset heijastuvat myös yksityisen sektorin toimeliaisuuteen. Varovaisuutta riittää.   

Loman kynnyksellä mielessä ovat monet vaativat työtilanteet. Muistilehtiön ja kalenterin selailu kertoo suoritusten määrästä ja työmme vaikuttavuudesta.  

Kesäblogin kirjoittaminen on myös itsearvioinnin paikka. Toimarina tiedän tehneeni kaiken, mitä ihminen kohtuudella työssään pystyy. Lomalle voimme jäädä hyvillä mielin – ja tiedostaen, että syksyllä on jälleen monta mahdollisuutta oppia uutta ja kehittyä. Tutkimus toimialana ei ole paikallaan, emmekä mekään ole.

Tähän blogin loppuun poimin E2 Tutkimuksen Whatsapp-ryhmästä viestejä, joita ihmiset ovat kirjoittaneet toisilleen työn tiimellyksessä:

”Saimme kiitosta formaatista, tunnelmasta ja sisällöstä.”

”Rauhallista, selkeää ja fiksua analyysiä.”

”Erinomainen juttu. Niin monta puolta nostettu tutkimuksestamme.”

”Tosi kivasti jengi pysynyt linjoilla.”

”Todella hienosti veti koko joukko, kameran edessä ja takana.”

”Kiittävässä palautteessa nousi esiin työmme laatu, sujuva selkeä prosessi, lopputuotteen käytettävyys ja hyödyllisyys sekä se, miten hoidimme yhteydenpidon.”

Viime viikolla yksi meistä kirjoitti: ”Oikein mukavaa kesää kaikille ja kiitos tästä keväästä🌺️️️Teidän kaikkien kanssa on niin kiva tehdä töitä!”

Noihin sanoihin on hyvä lopettaa kesäblogi. Kiitokset kaikille E2 Tutkimuksen ystäville yhteistyöstä. Palataan! 

Kirjoittajat

Karina Jutila

Karina Jutila

Toimitusjohtaja, yhteiskuntatieteiden tohtori

Suomen tilannekuva, yhteiskunnan kestokyky, demokratia

+358 50 5515 361 karina.jutila@e2.fi
Katso koko profiili