hankkeet

-

Ikänaisten elämisen taito ja kokemukset asemastaan yhteiskunnassa

Kesto: 2020–2021
Tekijät: Marja Holmila (Emerita, THL), Jenni Simonen (E2 Tutkimus)
Kumppanit: Hanke toteutetaan yhteistyössä tutkimusprofessori Marja Holmilan (emerita, THL) kanssa. Kumppaneita ovat Eläkeläiset ry, Eläkeliitto, Eläkkeensaajien Keskusliitto ja Kristillinen Eläkeliitto.

Yli 70-vuotiaita naisia on Suomessa yli 500 000. Julkisessa keskustelussa puhutaan harvoin ikääntyneiden naisten näkemyksistä ja asemasta Suomessa. ”Semmoista elämänviisautta, jota olisi sopinut kyllä vähän laajemminkin kuunnella” - Ikänaisten elämisen taito ja kokemukset asemastaan yhteiskunnassa -selvityksessä he ovat itse äänessä.

Selvityksessä tarkastellaan ikääntyneiden naisten elämisen taitoa, kokemuksia asemastaan yhteiskunnassa sekä sitä, miten naisten elinaikainen viisaus siirtyy sukupolvelta toiselle. Selvitys perustuu yli 70-vuotiaiden naisten haastatteluihin. 

Raportin on tehnyt tutkimusprofessori Marja Holmila (emerita) ja sen julkaisee monitieteinen, riippumaton tutkimuslaitos E2 Tutkimus. Työtä ovat tukeneet E2 Tutkimuksen lisäksi Eläkeläiset ry, Eläkkeensaajien Keskusliitto EKL ry, Kristillinen Eläkeliitto ry ja Eläkeliitto ry. 

Hankkeessa julkaistua

Selvitys: Ikääntyneet naiset haluavat mukaan yhteiskunnan kehittämiseen

Hanke mediassa

 

Hankkeen julkaisut

Nimi Tyyppi Koko
”Semmoista elämänviisautta, jota olisi sopinut kyllä vähän laajemminkin kuunnella” - Ikänaisten elämisen taito ja kokemukset asemastaan yhteiskunnassa pdf 0,79 Mt

Sinua saattaisi kiinnostaa