Hankkeet

-

Tulevaisuuden Suomen tekijät – osallisuutta ja yhteistyötä työelämään -tutkimuskokonaisuus

Kesto: 2022–2024
Tekijät: Ville Pitkänen, Aino Heikkilä, Rolle Alho, Roosa Veijola ja Vilma Niskanen

Kumppanit: Kokonaisuutta rahoittavat Ammattiliitto Pro, Hyvinvointiala HALI, Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL, oikeusministeriö, Palvelualojen ammattiliitto PAM, Rakennusteollisuus RT, STTK, Suomen Ammattiliittojen Keskusjärjestön SAK, Teollisuuden palkansaajat TP ja Työeläkevakuuttajat TELA.

Syksyllä 2022 käynnistyneessä, monivuotisessa tutkimuskokonaisuudessa Tulevaisuuden Suomen tekijät – osallisuutta ja yhteistyötä työelämään etsitään ratkaisuja työelämän akuutteihin ongelmiin, kuten tekijäpulaan ja polarisaatioon.

Moniosaisessa hankkeessa selvitetään, millaista on ulkomaalaisen työntekijän elämä Suomessa, missä on odotettavissa työelämän muutosten seurauksena polarisaatiota ja mistä löytyy hyviä malleja muutosten kohtaamiseen ja ongelmien ratkomiseen. Lisäksi kysytään, miten sukupolvien yhteistyöllä voidaan parantaa jaksamista ja ehkäistä työvoimapulaa. Kokonaisuus muodostuu kolmesta osiosta:

Osio 1: Raksalla, tehtaassa, sairaalassa ja kaupassa – millaista on ulkomaalaisen työntekijän elämä Suomessa?
Osio 2: Sukupolvien yhteinen panos – hukkaan vai käyttöön?
Osio 3: Ammattien kohtalot – miten ihmiset ottavat vastaan muutoksen?

Tutkimushankkeessa on monimenetelmällinen ote. Aineistoa kerätään haastatteluilla, kyselyillä, työpajoissa ja työpaikoilla tapahtuvan havainnoinnin avulla.

Lue lisää hankkeen kotisivuilta: Tulevaisuuden Suomen tekijät – osallisuutta ja yhteistyötä työelämään

Hanke viestipalvelu X:ssä: Työelämän tekijät (@tyoelamantekija)

Hankkeen julkaisuja

18.12.2023 Tutkimusraportti Nuorten ja varttuneiden yhteistyö työpaikoilla

16.5.2023 Tutkimusraportti Maahanmuuttajien kokemuksia työskentelystä ja asumisesta Suomessa. Lue myös tiivis visualisoitu julkaisu tuloksista tästä
 

Hankkeessa tapahtuu

Hankkeen toisen osion julkistustilaisuus pidettiin maanantaina 18.12.2023 E2 Tutkimuksen toimistolla Helsingissä. Tilaisuuden tallenne on katsottavissa E2 Tutkimuksen Youtube-kanavalla.  

Hankkeen ensimmäisen osion julkistustilaisuus pidettiin tiistaina 16.05.2023 Helsingin Lasipalatsissa. Tilaisuuden tallenteen voi katsoa E2 Tutkimuksen Youtube-kanavalta.

Hankkeen tiedotteet

Poimintoja hankkeen medianäkyvyydestä

Hankkeen julkaisut

Nimi Tyyppi Koko
Tutkimusraportti: Maahanmuuttajien kokemuksia työskentelystä ja asumisesta Suomessa pdf 1,14 Mt
Visualisoitu raportti keskeisimmistä tuloksista: Maahanmuuttajien kokemuksia työskentelystä ja asumisesta Suomessa pdf 8,35 Mt

Sinua saattaisi kiinnostaa