Blogit

-

Kevätkautemme 2023

Blogi

Kevään työmme voi tiivistää muutamaan sanaan: vaativia tutkimus- ja asiantuntijatöitä, osakeyhtiön perustaminen, uusi toimitila ja rekrytointeja. Mitä muuta kevääseemme on mahtunut?

Heti alkuvuodesta voitimme pari tarjouskilpailua ja saimme uusia hankerahoituksia. Varainhankinta on välttämätön osa työtämme. Sillä maksetaan henkilöstön palkat, tilakulut, viestintä, hallinto sekä menestyksen kannalta välttämättömät kehittämispanostukset. E2 Tutkimus on muutamassa vuodessa kasvanut parin ihmisen organisaatiosta parinkymmenen ammattilaisen tutkimuslaitokseksi.

Työssämme yhdistyvät ajattelu, tieto ja kyky muuttaa ideat toiminnaksi. Tutkimus ei ole helppo työkenttä. Kevät näytti, että monitieteiselle tiedolle on kysyntää, mutta edelleen Suomessa törmää ajatuksiin, ettei tutkijoille tarvitsisi maksaa asiallista palkkaa ja muita suomalaiseen työelämään kuuluvia etuja. E2 Tutkimuksessa kaikki työntekijät ovat palkkatyössä, eivät apurahoilla tai monen työn ristipaineessa. Onneksi rahoittajamme ja asiakkaamme nimenomaan arvostavat tätä ja siitä nousevaa työn laatua ja jatkuvuutta. 

Keväällä E2 Tutkimukseen rekrytoitiin tohtori Juho Rahkonen vastaamaan osakeyhtiön asiakkuuksista ja myynnistä sekä taloushallinnon ammattilainen Jenni Mäkinen pitämään käytännön langat käsissä. Lisäksi uusina työtämme vahvistivat journalismiopiskelija Mariam Colley ja yliopistoharjoittelija Iisa Antola.

Työn painopisteitä ovat tänä keväänä olleet tutkimukset ja selvitykset, jotka ovat käsitelleet mm. ulkomaalaisia osaajia, työvoimapulan ratkaisuja ja kriisinkestävyyttä eri aloilla. Lisäksi teemme asiakastöinä mm. hanke-evaluointeja. Tutkimuksellinen työotteemme ja monipuoliset näkökulmat ovat iso vahvuus, kun arvioimme tilaajan toiminnan vaikuttavuutta ja yhteiskunnallista merkitystä.

Kevät on näyttänyt jälleen, että onnistumme työssämme ja menemme eteenpäin, kun yhteishenki ja keskinäinen arvostus ovat vahvoja. Kaikki päivät eivät ole helppoja ja työhömme liittyy paineita, joita ei ulkopuolelta huomaa. Viime kuukausina olemme erityisesti menneet eteenpäin siinä, miten eri tieteenaloilta valmistuneet ihmiset tekevät työtä yhdessä (siiloutumista kaihdamme!). Näin syntyy aivan uusia ideoita ja näkökulmia. Työkavereiden tuki, yhteinen ymmärrys työmme fokuksesta ja avoin ilmapiiri ovat vahvuuksia, joita en voi liikaa korostaa.

Kiitän E2 Tutkimuksen loistavaa työporukkaa, kaikkia asiakkaitamme ja rahoittajiamme sekä hallitustamme kevätkaudesta. Lomien jälkeen olemme uusin voimin työn äärellä. Hyvää kesää.

Karina

Kirjoittajat

Karina Jutila

Karina Jutila

Toimitusjohtaja, yhteiskuntatieteiden tohtori

Suomen tilannekuva, yhteiskunnan kestokyky, demokratia

+358 50 5515 361 karina.jutila@e2.fi
Katso koko profiili

Sinua saattaisi kiinnostaa