Uutiset

-

e2 Tutkimukselle vahvistusta ruokajärjestelmää koskevaan työhön: Tutkimusassistentiksi VTM, MMM Aino Friman

Uutiset

Aino Friman on aloittanut tutkimusassistenttina e2 Tutkimuksessa. Hän on koulutukseltaan valtiotieteiden maisteri ja maatalous- ja metsätieteiden maisteri. Hän suorittaa työnsä ohella tohtoriopintoja Helsingin yliopiston maatalous-metsätieteellisessä tiedekunnassa.

Aikaisempaa työkokemusta Frimanilla on kansainvälisestä yhteistyöstä, kauppapolitiikasta sekä hauraiden valtioiden taloudelliseen kehitykseen liittyvistä kysymyksistä. Ennen e2 Tutkimukseen siirtymistä hän työskenteli mm. ulkoministeriössä sekä UNDP:n maatoimistolla Afganistanissa.

e2 Tutkimuksessa Frimanin tehtävät koostuvat etenkin ruokajärjestelmää ja maaseutua koskevien tutkimushankkeiden avustavista töistä.

- On hienoa päästä työskentelemään ruokajärjestelmän parissa e2 Tutkimuksessa. Ruokamurros edellyttää kestäviä ratkaisuja niin taloudellisesti, sosiaalisesti kuin ympäristön kannalta. Väitöskirjassani tutkin, mitkä ovat ruokahävikin vähentämisen vaikutukset esimerkiksi kotitalouksien taloudelliseen hyvinvointiin. Osaamiseni istuu hyvin e2 Tutkimukseen, Aino Friman toteaa.

- Teemme tutkimusta ja tarjoamme asiantuntijapalveluja vaativille yleisöille: politiikkaan, hallintoon, yrityksille, järjestöille, mediaan ja tiedeyhteisölle. On hienoa saada Aino mukaan vahvistamaan e2 Tutkimuksen osaamista ja kykyä palvella tiedolla, e2 Tutkimuksen johtaja Karina Jutila kertoo.