Näin meistä tuli me – E2 Tutkimuksen tarina

-

Edistysmielisen tutkimuksen yhdistys perustettiin keväällä 2006. Perustajia yhdisti edistysmielinen ja sivistysliberaali arvopohja, joka kirjattiin myös yhdistyksen sääntöihin. Yhdistys ylläpiti alkuvuosina ajatuspajaa, mutta eteni sen jälkeen rakentamaan monitieteisen tutkimuslaitoksen. Nyt E2 Tutkimus on palvellut jo yli viiden vuoden ajan relevantilla, luotettavalla tiedolla suomalaista yhteiskuntaa.

Riippumaton tutkimuslaitos E2 Tutkimus tekee sekä yleishyödyllisiä tutkimushankkeita että asiakkaiden toimeksiantoina tutkimuksia ja selvityksiä. Tilaustyöt hoidamme osakeyhtiömme kautta. Liikevaihtomme ylitti miljoona euroa vuonna 2021, ja kasvu on jatkunut.

Palveluksessamme on runsaat 20 tutkijaa ja asiantuntijaa. Alun parin henkilön aivoriihestä olemme edenneet ammattilaisten tutkimusorganisaatioksi, joka palvelee vaativia tiedonkäyttäjiä – julkisen vallan lisäksi yrityksiä, kansalaisjärjestöjä ja säätiöitä.

Nimi E2 muistuttaa yhä monista e-alkuisista sanoista: edistysmielinen, eteenpäin katsova, ennakkoluuloton, eurooppalainen ja ekologinen.

Taustalla olevan yhdistyksemme puheenjohtajina ja työmme sparraajina on toiminut joukko tunnettuja vaikuttajia: Matti Kalliokoski, Ilkka Herlin, Tuija Talvitie ja Risto Murto, joka johtaa hallitustamme nykyisin. Varapuheenjohtajina ovat olleet mm. Christoffer Grönholm ja Ilkka Ruostetsaari. Varapuheenjohtajan paikalla on nyt Anna Herlin.

E2 Tutkimuksen toiminnassa tärkeää on ollut alusta asti ennakkoluulottomuus, kansainvälisyys, monikielisyys ja halu taustoittaa tiedolla päätöksentekoa, julkista keskustelua ja ongelmanratkaisua. Palvelemme yhteiskuntaa yli sektori- ja puoluerajojen.

Tutkimuksen ammattilaisten E2 Tutkimus

Vahvuutemme on kokenut, eri tutkimusaloja edustava ja kumppaniemme tiedontarpeita ymmärtävä henkilöstömme.

Teemme tutkimusta kokeneiden tohtorien johdolla. Tieteenaloista edustettuina ovat muun muassa valtio-oppi, tiedotusoppi, poliittinen historia ja tieteen historia, sosiologia, sosiaaliantropologia ja kulttuuriantropologia sekä maa- ja metsätaloustieteet.

Yhdistämme työssämme eri alojen tutkimusmenetelmiä. Monipuolinen ajattelu palvelee kumppaneidemme ja asiakkaidemme tarpeita.

Moni tutkijoistamme on aiemmin tehnyt akateemista uraa yliopistoissa tai työskennellyt muissa tutkimuslaitoksissa. E2 Tutkimukseen heidät on vetänyt halu tehdä dynaamista ja monitieteistä työtä sekä palvella päätöksentekoa tiedolla.

Yhteistyö asiakkaiden kanssa ja aktiivien yhteiskunnallinen vuorovaikutus ovat palkitseva osa työtä. Meille on tärkeää, että tuottamamme tieto vaikuttaa ja menee käyttöön.

Kansainvälisyys on keskeinen osa E2 Tutkimuksen työtä. Arvostamme henkilökuntamme kansainvälistä kokemusta ja verkostoja. Monella tutkijallamme ja asiantuntijallamme on takanaan vuosien työ ulkomailla (Eurooppa, Yhdysvallat, Afrikka, Aasia).

Aiemmat vuosikertomukset

Vuosikertomus 2021