Uutiset

-

Risto Murto on valittu e2 Tutkimuksen hallituksen puheenjohtajaksi

Uutiset

Työeläkevakuutusyhtiö Varman toimitusjohtaja, tohtori Risto Murto on valittu e2 Tutkimuksen hallituksen puheenjohtajaksi. e2 Tutkimus on yleishyödyllinen tutkimuslaitos, joka palvelee tiedolla vaativia yleisöjä: järjestöjä, yrityksiä, ministeriöitä, kuntia, mediaa ja poliittista päätöksentekoa.

e2 Tutkimuksen hallituksen jäseniksi on valittu kansliapäällikkö Johan Aura, kehitysjohtaja Anna Herlin, varatuomari Hannu Kallio, puheenjohtaja Juha Marttila ja professori Ilkka Ruostetsaari. Henkilövalinnat tehtiin Edistysmielisen tutkimuksen yhdistyksen vuosikokouksessa 28. huhtikuuta 2020. Yhdistys ylläpitää e2 Tutkimusta.

On hienoa päästä tekemään työtä osaavien tutkijoiden ja monipuolisen tutkimuksen kanssa. e2 Tutkimuksen monitieteinen osaaminen hyödyttää yhteiskuntaa ja täydentää yliopistoissa ja valtion tutkimuslaitoksissa tehtävää tutkimusta. Isojen muutosten keskellä tarvitaan sektorirajat ylittävää yhteistyötä ja kykyä analysoida ilmiöitä monipuolisesti ja ymmärrettävästi, sanoo Risto Murto.

- e2 Tutkimusta on kehitetty kolmen viime vuoden aikana määrätietoisesti. Olemme panostaneet tutkimushankkeiden rakentamiseen, osaajien rekrytointiin, ennakkoluulottomiin kumppanuuksiin, työprosesseihin ja viestintään. Uuden hallituksen johdolla on innostavaa viedä e2 Tutkimus seuraavaan vaiheeseen, kertoo e2 Tutkimuksen johtaja Karina Jutila.

e2 Tutkimuksen palveluksessa on kymmenen asiantuntijaa, liikevaihto on runsaat 800.000 euroa. e2 Tutkimuksen kaikki tutkijat ovat kokeneita tohtoreita. Heidän työpareinaan ovat maisterintutkinnon suorittaneet tutkimuskoordinaattorit.

e2 Tutkimuksen työtä rahoittavat suomalaiset säätiöt, etu- ja ammattijärjestöt, kunnat, ministeriöt ja yritykset. Hankekumppaneita ja -rahoittajia on tällä hetkellä runsaat kaksikymmentä.

Lisätietoja:

Risto Murto, risto.murto@e2.fi, puh. 010 244 3119

Karina Jutila, karina.jutila@e2.fi, puh. 050 5515 361