-
Matti Välimäki

Matti Välimäki

Vanhempi tutkija, valtiotieteiden tohtori

Muuttoliikkeet, maahanmuuttopolitiikka, tiedeviestintä, puhe- ja ajattelutapojen tutkimus, puoluetutkimus, poliittinen viestintä

+358 50 5430 191 matti.valimaki@e2.fi
  • Koulutetun työvoiman tarpeeseen ja kansainvälisiin osaajiin liittyvä tutkimustyö
  • Muuttoliikkeisiin ja maahanmuuttopolitiikkaan liittyvät asiantuntijatehtävät
  • Tiedeviestintä ja sosiaalisen median viestintä
  • Tutkimushankkeiden suunnittelu, rahoitushaut
  • Asiantuntijapalvelut (alustukset, kirjoitukset, haastattelut)

Matti Välimäki on tutkija E2 Tutkimuksessa. Hän on muuttoliikkeisiin, maahanmuuttopolitiikkaan, puhe- ja ajattelutapoihin sekä puolueisiin erikoistunut valtiotieteiden tohtori ja politiikan ja historian tutkija. Ennen siirtymistään E2 Tutkimukseen, Välimäki on työskennellyt tutkimus-, opetus- ja selvitystehtävissä Siirtolaisuusinstituutissa ja Turun yliopiston filosofian, poliittisen historian ja valtio-opin laitoksella. Hän on osallistunut useisiin kansainvälisiin monitieteisiin tutkimushankkeisiin, joissa on käsitelty maahanmuuttotutkimuksen, -asenteiden, -politiikan ja -lainsäädännön kehitystä Suomessa ja Euroopassa.

Aiemmissa tehtävissään Välimäki on tehnyt yhteistyötä kuntien ja valtion viranomaisten sekä valtioiden välisten järjestöjen, kansalaisjärjestöjen, yritysten ja ulkomaalaistaustaisten ihmisten kanssa. Hänellä on puolue-, ministeriö-, lainsäädäntö- ja media-aineistojen tutkimuksen lisäksi kokemusta kyselyjen ja haastatteluiden tekemisestä sekä kehittämisraporttien ja politiikkasuositusten laatimisesta. Välimäki suhtautuu intohimolla tiedeviestintään ja on kouluttanut tutkimuksesta ja tiedosta viestimistä tutkijoille ja asiantuntijoille.

Kunkin aikakauden ihmiset kuvittelevat elävänsä poikkeuksellista aikaa. Huolimatta siitä, pitääkö tämä paikkansa nykypäivän ilmiöt kaipaavat selityksiä, suhteuttamista aiempaan ja tulevaisuuden kehityskulkujen haarukointia. Yhteistyössä toteutetut hankkeet ovat erinomainen tapa vastata tiedontarpeeseen, oppia muilta ja saada käänteentekeviä oivalluksia.

Takaisin listaukseen