Hankkeet

-

How different are we? Survey results on identities, values and attitudes among the Finnish majority population and the largest ethno-linguistic minorities

ti maalisk. 31 09:00:00 2020

Lataa julkaisu tästä.

How different are we? Survey results on identities, values and attitudes among the Finnish majority population and the largest ethno-linguistic minorities -raportissa on kaksi osaa. Ensimmäisessä on tiivistys ”Suomalaisten identiteetit, arvot ja asenteet”-tutkimushankkeen (2018) tuloksista ja toisessa osassa ”Pääkaupunkiseudun suurimpien vieraskielisten ryhmien identiteetit, arvot ja asenteet” -hankkeen (2019) tuloksista.

Ensimmäisessä osassa on tarkasteltu suomen- ja ruotsinkielisiä, toisessa osassa Suomen viiden suurimman vieraskielisen ryhmän, venäjän-, viron-, englannin-, somalin- ja arabiankielisten edustajia.

Raportti kokoaa yhteen Suomen Kulttuurirahaston, e2 Tutkimuksen, Helsingin, Espoon, Vantaan sekä oikeusministeriön yhteisten tutkimushankkeiden keskeiset tulokset. Tutkimus perustuu ainutlaatuisen mittaviin kyselyaineistoihin. Suomenkieliset tutkimusraportit ovat luettavissa e2 Tutkimuksen verkkosivuilta.

Raportin ovat kirjoittaneet tutkijat VTT Ville Pitkänen ja VTT Jussi Westinen e2 Tutkimuksesta sekä erikoistutkija VTT Pasi Saukkonen Helsingin kaupungilta.