Hankkeet

-

Startupin menestystekijät – tarkastelussa elintarvikeala ja tapaus Nyhtökaura

Julkaisut

Raportissa on monipuolinen tietopaketti startupien menestystekijöistä ja elintarvikealan erityispiirteistä sekä esimerkkinä Nyhtökauran tarina. Julkaisu auttaa kehittämään yritystoimintaa ja sitä tukevia rakenteita. Se antaa myös eväitä startupin perustamiseen.

Lataa julkaisu tästä.

Tutkijasta startup-yrittäjäksi edennyt tohtori Reetta Kivelä on Startupin menestystekijät – tarkastelussa elintarvikeala ja tapaus Nyhtökaura -julkaisun pääkirjoittaja. Raportin on julkaissut e2 Tutkimus. Työtä ovat tukeneet Elintarviketeollisuusliitto, K-ryhmä sekä työ- ja elinkeinoministeriö.

”Startupin onnistumisen takana on sitoutunut tiimi ja idea, jolla on markkinat sekä yrittäjyyttä tukevia rakenteita. Menestys edellyttää intohimoa uudistaa, kykyä muuttaa ideat toiminnaksi, kerrostunutta asiantuntijuutta ja verkostoja”, arvioi Kivelä.

Julkaisu tarjoaa monipuolista tietoa eri alojen startup-yrittäjille ja yrittäjyyttä suunnitteleville. Tieto tukee myös elintarvikealan ja muiden tulevaisuuden avainalojen yritysten kehittämistä ja tarjoaa Nyhtökauran tarinan kautta kannustavan esimerkin muun muassa naisyrittäjille sekä yrittäjyydestä kiinnostuneille tutkijoille, opiskelijoille ja asiantuntijoille. Julkaisu tukee myös kaurabuumiin liittyvää kehittämistoimintaa.

Kivelän lisäksi raporttiin ovat osion kirjoittaneet VTT Jenni Simonen ja YTM Aino Heikkilä e2 Tutkimuksesta. Raportin pohjalta julkaistaan myös Tietopaketti startup-toiminnasta koulutus- ja luentokäyttöön.

Lisää julkaisusta videolla.

Kirjoittajat

Reetta Kivelä

Reetta Kivelä

Jenni Simonen

Jenni Simonen

Johtaja (tutkimus, kehittäminen ja E2 Tutkimus oy:n toiminta), valtiotieteiden tohtori, sosiologi

+358 50 3465 021 jenni.simonen@e2.fi
Katso koko profiili
Aino Heikkilä

Aino Heikkilä

Kehityspäällikkö, yhteiskuntatieteiden maisteri

+358 44 3028 727 aino.heikkila@e2.fi
Katso koko profiili

Liitteet

Nimi Tyyppi Koko
Startupin menestystekijät: tarkastelussa elintarvikeala ja tapaus nyhtökaura pdf 4,95 Mt